This project is the second venue of the “Ezra+Gil” food and coffee house brand, the first now well established in Manchester’s Northern Quarter.  The Ezra ethos is to deliver a simple menu of the best food and drink products they can source and serve them in a welcoming and wholesome space.  The design of the Ezra restaurants is an eclectic mix of vintage industrial coupled with the quirky and contemporary and makes full use of the inherited qualities of the buildings the occupy.  The new venue is tweaked to appeal to a slightly different clientele than the first site.

The Peter Street venue started life as a stripped back 1980’s brutalist shell featuring coffered concrete exposed soffits, polished, cast concrete columns and walls and cement floor.  One of the major challenges of this site was the large depth of the space spanning between streets but with only the main frontage as an entry point.  The design brief was to encourage diners to the rear areas which have natural daylight and a reduced headroom from the first half of the space.